Asam Garam Kehidupan: Masih sibuk cikgu tadika nih!

Nuffnang

Pages

25 May 2016

Masih sibuk cikgu tadika nih!

Habis minggu exam, last week, sibuk isi report kad plak, ermmm,...bizi tak bizinya ticer nih,  pastu hari sabtu ni nak ngadap parent nak story2 sikit pasal perkembangan anak-anak dorang, so...sorii ek kengkawan, tak sompek lae nak nyibuk kat umah korang, mwehehe..

Ada sorang anak murid ai ni, mak dia citer, hari-hari balik dari tadika dok desak belikan hadiah untuk ticer, kawan-kawan lain semua dah bagi, dia sorang je belum, sampai nangis-nangis..
Padahal kami tak minta pun, cuma ramai yang dah bagi masa 16 Mei tu, banyaknya bagi coklat, so kami pesan, bawakla 24 nanti( semalam la) sebab hari tu nak buat besday party diorang dengan sambutan Hari Guru sekali.

Terharu korang atas ingatan bebudak nih, walaupun sekadar pin tudung, mug, frame...
Berplastik-plastik haa. Kotak hadiah eh besar- besar.
Ni masih dalam kotak, tak sabar nih nak bukak.
Dah bukak, ha..tengok tu, ada tupperware, ada
mug, ada tudung instant, ada frame, frege
magnet, macam-macamla, yang mana agak
boleh simpan untuk next year punya hari guru
anak-anak ai, hi hi..simpan elok-elok, save belanja..
Shhhhh...jangan pecah rahsia tau.;)
Bessday boy and besday girl.Ni
Besday boy and girl dari jan hingga
Jun, tu yang ramai. Makanan
pun berlambak, tapaw jangan 
tak tapaw, he he..

11 comments:

  1. Budak pun tahu menghargai cikgu mereka Azi
    Untung jadi cikgu ni dunia akhirat dapat.

    ReplyDelete
  2. Cantik kek-kek tu:) Alhamdulillah murid-murid menghargai guru. Happy teachers day hehe.. :))

    ReplyDelete
  3. selamat hari guru..tak apalah kan ucap lambat sikit.hihi.

    ReplyDelete
  4. budak2 memang pandai hargai cikgu mereka. tahniah cikgu

    ReplyDelete
  5. seronok cikgu2 kan,mesti terharu dengan anak2 kecik nih, bukan nilai hadiah tu, tapi ingatan tu yang penting kan kak.

    wah buat sambutan besday,seronoklah anak2 tu

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah banyaknye hadiah ticer dapat..mesti taktau nak bubuh mane kan he he he

    ReplyDelete
  7. Kak, mohon jasa baik edit link blog saya kat sebelah tu boleh ke. kite dah pindah rumah ke adaubiadabatas.blogspot.com.

    Terima kasih!!

    ReplyDelete
  8. syoknya jadi cikgu kan Zimah hadiah menimbun dpt untung nya
    btw disini akak tinggalkan email akak ya

    nooriahabdullah@gmail.com
    cepat tinggalkan address ya

    ReplyDelete
  9. Syok jadi cikgu ni ye mak, dpt simpan hadiah utk anak bg cikgu dia tahun depan hihi.....bijak ko mak!
    Anak aku esok sambutan Hari Gurunya... dah siap siap ngepau aku suh beli shawl...

    Alahai teringat anak aku dulu dulu, bukan main suka sambut bezday ngan kengkawan kat tadika. Cikgu jugak yg kena layan hihi...

    ReplyDelete
  10. Syok jadi cikgu ni ye mak, dpt simpan hadiah utk anak bg cikgu dia tahun depan hihi.....bijak ko mak!
    Anak aku esok sambutan Hari Gurunya... dah siap siap ngepau aku suh beli shawl...

    Alahai teringat anak aku dulu dulu, bukan main suka sambut bezday ngan kengkawan kat tadika. Cikgu jugak yg kena layan hihi...

    ReplyDelete
  11. seronokknya jadi cikgu dan budak2...zaman saya sekolah tadika tak dapat pun sambutan macam ni hehehe

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign