Asam Garam Kehidupan: SEGMEN: Seorang Syed Nak Bloglist

Nuffnang

Pages

22 Apr 2017

SEGMEN: Seorang Syed Nak Bloglist


Segmen : Seorang Syed Nak Bloglist!

Syarat-syarat untuk sertai segmen "Seorang Syed Nak Bloglist!"

1. Anda haruslah mempunyai blog yang aktif

2. Follow blog  Seorang Syed 

3. Follow Google+ Seorang Syed 

4. Buat satu entry di blog anda bertajuk "Segmen : Seorang Syed Nak Bloglist!"

5. Nyatakan kenapa anda mahu berada di dalam bloglist Seorang Syed dan tulis short review tentang blog Seorang Syed

6. Jangan lupa letak banner segmen aku di atas dan back link kepada blog ini



7. Comment entry penyertaan di bawah .

Dah lama sangat tak join mana-mana segmen. kemalasan menguasai diri ku yang sememangnya malas nak copypaste, nak reviewlah, lagi-lagi kalau kena ada fblah, instagramlah..manolah den ado bondo alah tu semuo ha. Tak kuaso dah nak melayan bondo-bondo tu. Tapi ni si Syed sorang ni ha, ada jomput personal gitew, tu yang den pakso-pakso diri nak review sikit blog cikgu mudo sorang ni.

Camano? Dah tau lon kek mano coruk cikgu nak berkhidmat bakti tuh? Jangan nangis tau kalau dapek kek Sek Keb Kg Bantal Hulu Tembeling, hihi.

oklah, jom kita tinjau-tinjau sikit blog anak mudo sorang ni. biasalah, anak mudo kan, banyak idea, gaya bahasa pun gaya orang muda, tapi ahkak no hal, boleh yo layan, blog Syed pun dah masuk dalam bloglist ahkak tau.

Kita layan pantun ye Syed.

Sorang cikgu namo eh Syed Abd Hakim
tengah tunggu penempatan.
Umur eh 24 dah yo cikgu Kim
Suko tulis pasal makan-makan.

Dari menganggur eloklah kerja
Restoran fast food cari pengalaman
Gaji pertamo kemain happynya
Nasi kerabu jadi habuan.

sekarang ni kemain gembiranya.
sudah sah terima jawatan.
bagi tips bijak juga.
yang mana ok kita gunakan.

sekian saja serba ringkasnya
harap syed gembira membacanya
ada salah harap maafkan ya.
semoga syed dalam rahmatNya.



Dalam nak tulis pendek jadi panjang gak nih. Kebetulan ada masa sikit, cuti pun agak panjang, 3 hari kan, abah yang masuk icu dah sedar dah Alhamdulillah, jadi adalah kesempatan join segmen syed ni.

12 comments:

  1. hehehehe thanks for merajinkan diri untuk join segmen syed ni kak!
    Dapat Kg. Tembeling paling tidak pun meroyan la dulu untuk 3 bulan pertama hahaha. Lama-lama mungkin okay la kot.

    Sedap la pantun akak tu! siap dengan loghat negeri lagi hehe.
    Memang sangat bermakna :') Thanks kak sudi join segmen saya. Semoga ayah akak cepat sembuh inshaAllah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekolah tu dah cantik syed, siap ada acon lagi, tkdenya meroyan, percayalah.

      Akk ni lahir kek pahang, besar di terengganu, penah sek di johor, kawen dgn org nogori, jadi biasa dah dgn loghat nogori ni, hihi.
      Sesekali merajinkan diri utk syed, mwehehe

      Delete
  2. Bila baca pantun first tu, duk tertanya2 sape pulak Cikgu Kim. Bila tengok balik first line, ouh rupanya nama si Syed tu. Baru tau pulak sebab selama ni duk sebut Syed je. Haha teruk betul. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..tu pun tgk kat profile tu sbb nak buat pantunlah.
      Kan dok panggil syed, syed smp nama sebenar pun tenggelam

      Delete
  3. amboi kak...siap berpantun tu haa

    ReplyDelete
  4. Bagus! Bagus! Asal ada peluang aje merajinkan diri join segmen ^_^ Saya tak kenal lagi siapa cikgu muda ni. Nanti bila ada masa terluang, bolehlah kot terjah.

    Alhamdulillah, ayah KakG dah sedar ya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takdelah rajin rynn oii, ni entah berapa jaman dah tak join segmen, kadang ngeri je takut org jemput join segmen nih, tak join serba salah, nk join segala urat sendi dah disentap simpul biawak malas.

      Delete
  5. Abah masuk ICU? Ko pi Pahang melawat abah ke mak semalam?
    Selamat bersegmen mak.

    ReplyDelete
  6. Aah, masih di icu ppum, pj.
    Sesekali menerima jemputan mak.

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum,

    blogwalking dari segmen yang sama

    https://lovelysunshine93.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    done follow #167

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign